Doe gewoon eens lekker duurzaam – EGBG

>>> Download flyer als PDF

Opdrachtgever
Gemeente Haarlemmermeer

Deelnemers
Martijn EngelbregtGolfstromen, Sustainable Dance Club, Ecofabs, Artquake, Natuur en milieu centrum Haarlemmermeer

Datum
28 november 2009, Hoofddorp

Winkelcentrum Polderplein in Hoofddorp vormt zaterdag 28 november van 11.00 tot 17.00 uur het decor van de culturele manifestatie Doe Gewoon Eens Lekker Duurzaam, naar een idee van beeldend kunstenaar Martijn Engelbregt. Zonder wijzend vingertje, maar met plezier en een positieve insteek wordt het winkelend publiek in Hoofddorp verleid tot het nadenken over de positieve kanten van duurzaamheid. Met Aardig.nu bedacht Martijn Engelbregt bedacht een give away waarbij het winkelend publiek zelf bijdraagt aan het maken. Hij nodigt het publiek uit ‘de aarde een hand te geven’. Een handafdruk in klei wordt afgebakken, met aandacht beschilderd en in een gepaste cadeauverpakking vervolgens weer aan het publiek aangeboden.Met Rest.Buffet serveert Martijn Engelbregt samen met topkok Sjim Hendrix maaltijden, op basis van overgebleven eten dat nog vers is en prima te gebruiken. Met Schiphol in de achtertuin kan Rest.Buffet niet anders dan daar naar verwijzen.

Kunstenaar Martijn Engelbregt (1972) is oprichter van EGBG (Engelbregt Gegevens Beheer Groep). Engelbregt is altijd op zoek naar de rol van het individu in de groep en de rol van de groep in het individu. Hij matigt zich daarbij geen oordeel aan, rangschikt niet hiërarchisch en scheidt het kaf niet van het koren. Voor hem is het proces en de interactie met het publiek een belangrijk deel van het werk.

Beluister de Doe gewoon eens lekker duurzaam soundtrack Get Adobe Flash player