25 jaar Artsen zonder Grenzen

>>> Download Flyer

>>> Download tentoonstellingskrant

Opdrachtgever
Artsen zonder Grenzen

Werkzaamheden
Productie reizende tentoonstelling

Deelnemers
Jodi Bieber, Pep Bonet, Henk Braam, Kadir van Lohuizen, Bruno Stevens, Sven Torfinn, Stephan Vanfleteren, Donald Weber, Eddy van Wessel

Datum
september 2009 – heden

Artsen zonder Grenzen bestaat 25 jaar. Een kwart eeuw waarin honderden hulpverleners miljoenen mensen hebben bijgestaan. Het gaat altijd om hulp geven daar waar hulp het hardst nodig is: in oorlogs- en conflictsituaties, op die plaatsen waar mensenlevens worden bedreigd door ondervoeding, epidemieën of natuurrampen. Hulp waarbij het redden van levens voorop staat, hulp die onafhankelijk, neutraal en onpartijdig is.

Het werk van Artsen zonder Grenzen werd vastgelegd door vele gerenommeerde fotografen die de projecten van Artsen zonder Grenzen door de jaren heen bezochten. Hun foto’s geven inzicht in de dagelijkse realiteit van mensen in crisisgebieden en in de wereld zoals de hulpverleners van Artsen zonder Grenzen die dag in, dag uit zien en meemaken. Deze jubileumexpositie bevat een kleine selectie van deze fotoreportages. De expositie, in de vorm van een 3-dimensionaal object, prikkelt de bezoeker ‘zijn hoofd’ in de wereld van Artsen zonder Grenzen te steken.

• Jodi Bieber: Democratische Republiek Congo, 2003
• Pep Bonet: Zambia, 2005
• Henk Braam: Sri Lanka, 2003
• Kadir van Lohuizen: Darfur (Sudan), 2006
• Bruno Stevens: Pakistan, 2005
• Sven Torfinn: Democratische Republiek Congo, 2008
• Stephan Vanfleteren: Ethiopië, 2003
• Donald Weber: Oezbekistan, 2007
• Eddy van Wessel: Tsjetsjenië, 1999 – 2003